Fortællere 2019


Fidaa Ataya

Fidaa Ataya er en fabelagtig fortæller og skuespiller fra Vestbredden, som har rejst i hele den arabiske verden og i Vesten med sine genfortællinger af palæstinensiske folkeeventyr. “Fidaa Ataya is absolutely the best class of storytelling performer and her work deserves a wide, international audience,” som den skotske dramatiker David Craig har sagt om hende.


  

Amir MIrzai

Amir Masood Mirzai er en krigsveteran og journalist med en utrolig livshistorie, der for mange år siden flygtede til Norge fra Iran. Få mennesker har stirret Døden i øjnene så mange gange som Amir - og overlevet længe nok til at kunne fortælle historien. Og samtidig har han lommerne fulde af den persiske fortælletraditions store myter, eventyr og visdomsfortællinger. Han er æresmedlem af fortællergruppen Fortellerhuset i Norge.


Nick Hennesey

‘Compelling’  The Times

‘He brings that rare combination of artistic adventure and absolute accessibility…. magical’  London Literature Festival

Nick Hennesey er en internationalt anerkendt fortæller, sanger og musiker. Han bl.a. vundet stor hæder i Finland for sit arbejde med at genfortælle Finlands nationale epos Kalevala, og er en efterspurgt kunsterisk samarbejdspartner blandt Englands folkemusikere og historiefortællereThorgrim Mellum Stene

Torgrim Mellum Stene er en fremragende international performancefortæller, der begejstrer publikum overalt med sine filmiske og stærke fortællinger. Han har deltaget i storyjam med musikere i Syd-Afrika, bidraget til flersprogede fortælleforestillinger i Tadsjikistan og fortalt grønlandske myter under den græske himmel. Hans fortælleforestillinger er bygget over mytologisk, personligt og historisk materiale.

  Mads Vinding

Den store danske jazzbassist Mads Vinding har spillet over det meste af verden, produceret og indspillet et væld af plader med jazzens store navne, skrevet filmmusik og har modtaget mange priser for sit kunstneriske arbejde.

Han lægger toner til genfortællinger af H.C. Andersens eventyr Nattergalen og Snedronningen.Vigga Bro

Vigga Bro åbner Internationale Fortælledage. Vigga er Danmarks sjælde og stærke fortællerstemme, kendt og elsket over hele Danmark som fortæller og skuespiller.

www.vigga.dk.