Program 2019


Internationale Fortælledage  

   


Mandag d. 19/8

Tirsdag d. 20/8

Onsdag d. 21/8
Hvornår:

17:00 - 18:00


Hvor:

Møntergården 

Vigga Bro:


Vigga Bro åbner Fortælledagene med sin sjældne fortællerstemme og stærke historier.

På dansk

H.C. Andersens Snedronningen.

Med Mads VindingDen fremragende danske jazz-bassist Mads Vinding lægger toner til H.C. Andersens eventyr Snedronningen. Genfortalt af Lise Marie Seidelin Nedergaard. På engelsk.

Amir Mirzai: Verdens bedste hus.


En far sender sine sønner ud i verden og siger til dem: ”Den af jer, der forstår at bygge sig det bedste hus, skal arve alt efter min død!” Hvordan det går de unge mænd ved vi først, når Amir har fortalt historien - akkompagneret af tromme og vævet sammen med en persisk kongehistorie, sufi-visdomsord og sang!

På engelsk.

Hvornår:

18:30 - 19:30


Hvor:

MøntergårdenTorgrim Mellum Stene:

Når Havets ravne synger.


Højt oppe mod nord, hvor midnatssolen hersker, synger havets ravne over det vilde hav. Nogle siger at de er ånder, nogle siger at de mennesker – og nogle siger at de kan føre dig til den skjulte ø, Utrøst.

En fortælling om Nordens Atlantis – om hårdt vejr, stærk kærlighed og et paradis gået tabt under havets bølger.

På engelsk.

Fidaa Ataya: Doma Træet og andre palæstinensiske folkeeventyr.


Heltemod og visdom. Kærlighed og ridderlighed. Jalousi, bedrageri og humor. For slet ikke at tale om dæmoner og fantastiske dyr. – De palæstinensiske folkeeventyr rummer en storslået verden. Følg Fidaa Ataya ind i eventyrets forunderlige univers!

På engelsk.

Fidaa Ataya: Kan Ya Makan … Palæstinensiske folkeeventyr.


Heltemod og visdom. Kærlighed og ridderlighed. Jalousi, bedrageri - og humor! For slet ikke at tale om dæmoner og fantastiske dyr. – De palæstinensiske folkeeventyr rummer en storslået verden. Følg Fidaa Ataya ind i eventyrets underfundige univers!

På engelsk.

Hvornår:

20:00 - 21:00


Hvor:

MøntergårdenNick Hennessey:

Hvor Bjørnen Sover


Nick Hennessey tager os med ind i hjertet af det berømte finske epos Kalevala. Han fortæller historien om solen og månen, der bliver røvet fra himlen; om deres tilfangetagelse i bjergene, og om, hvordan den gamle Väino laver en harpe af fiskeben og den mægtige smed Ilmarinen svinger sin hammer for at smede et nyt lys til himmelhvælvingen.

På engelsk.


NB: 20.00 - 21.20

Torgrim Mellum Stene og Amir Mirzai: Krigshistorier.


Krigshistorier er en fortælleforestilling baseret på Amirs erindringer. - En vandring mellem det mørke og det humoristiske, det tragiske og det burleske, det konkrete og det poetiske.

På engelsk.

Nick Hennessey: Det sammensunkne hus af skind og ben.


”En gammel kone sidder som et sammensunket hus af skind og ben og vinder en tråd op. Det er en tråd, der langsomt, men sikkert drager os ind i alderdommens visne arme. Men på hendes tunge er der en sang, hendes ånde bærer duften af sandhed.” – En historie skabt over irsk mytologi om den ultimative rejse, menneskets grundvilkår og vores tørst efter sandhed. 
Vil du ha' flere levende ord?

www.spokenwordfestival.dk